חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אשר ברק ושות` משרד עו"ד נ' דוד אולנסקי

תאריך פרסום : 16/09/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום ירושלים
9726-06
14/09/2010
בפני השופט:
אנה שניידר

- נגד -
התובע:
1. אשר ברק ושות '
2. משרד עו"ד

הנתבע:
דוד אולנסקי

החלטה

עניינה של התובענה שלפנינו, שהוגשה ביום 19.8.07, תשלום שכר טרחת עורך-דין בסך של 1,303,500 ₪ מכח הסכם שכ"ט (להלן- ההסכם).

ההליכים המקדמיים בתובענה נמשכו זמן רב וכעת עומדים אנו לאחר הגשת תצהירי שני הצדדים ולפני שלב ההוכחות, שהדיון הראשון בו קבוע ליום 7.12.10.

לפני שתי בקשות מטעם התובעת:

(א)בקשה להביא ראיות מפריכות;

(ב)בקשה להורות על מחיקת תצהירי הנתבע.

בקשה להביא ראיות מפריכות

לטענת התובעת, הנתבע העלה בתצהיריו טענות שבמהותן הן טענות "הודאה והדחה" אשר הופכות את סדר הטיעון הרגיל ומטעם זה יש לאפשר לה כעת להגיב לטענות הנתבע ולהביא ראיות מפריכות.

התובעת מתייחסת לטענות הנתבע לפיהן ניתן לו הפטר מקיום התחייבויותיו לפי ההסכם, כי קיימים פגמים בכריתת ההסכם אשר הביאו לבטלותו, וכן לטענת קיזוז של חובות הנתבע כנגד נזקים שנטען כי נגרמו לו על ידי התובעת.

לטענת הנתבע, לאחר שתצהירים וחוות הדעת מטעמו נחשפו, מנסה התובעת לתקן את תצהיריה לאחר שביודעין ובמכוון הסתירה חלק מהעובדות.

עוד טוען הנתבע, כי העובדות שבבסיס טענותיו היו ידועות לתובעת היטב קודם לכן והיא היתה צריכה לכלול אותן כבר בכתב התביעה ובתצהיריה, ומשלא עשתה כן מרצונה - מנועה היא מלבקש כי יותר לה לעשות זאת כעת.

הנתבע מתנגד להגדרת טענותיו כטענות "הודאה והדחה" ומשיב כי הגנתו מבוססת על הליך בוררות והסכם פשרה שהתגבש בין הצדדים, המהווים חלק מהמסכת העובדתית שהיה על התובעת לכלול בכתב התביעה, ואינן טענות חיצוניות שניתן לקרוא להן "הודאה והדחה".

מעבר לכך טוען הנתבע, כי השלב בו נמצא התיק, כאשר הדיון טרם החל, איננו העיתוי הנכון להגשת בקשה מסוג זה, שכן, בקשה להבאת ראיות מפריכות מוגשת רק לאחר סיום הבאת הראיות מטעם הנתבעים.

בע"א 73/49 ויסרברג נ' מייסדי חדרה, פד"י (ד) 776- 780, נקבע:

".... כלל גדול הוא בדין כי המתחיל בראיות אומרים לו: גמור והוא חייב למצות את ראיותיו עד תומן (TO EXHAUST HIS EVIDENCE), כלומר: להגישן חבילה אחת תוך פרשת העדויות שלו ואינו רשאי לפלגן ולשייר את מקצתן עד לאחר סיום פרשת יריבו... [וזאת] כאשר בעל הראיות חייב להוכיח את טענתו הוא...".

יפים לעניין זה דברי כב' השופט חשין ב- ע"א 579/90 מרדכי וגילה רוזין נ' צפורה בן-נון מו (3) 738, עמוד 742-743:

"אמנם כן הוא: דלתותיהם של בתי המשפט פתוחות לרווחה לפני המבקשים סעד, ויכולת הפנייה לבתי-משפט היא מזכויות היסוד של האדם. ואולם, משעברנו את השערים ונכנסנו אל הטרקלין, מחובתנו לשמור על סדרים שקבע בעל הבית ולא כל הרוצה ליטול בא ונוטל. כלל הוא לעניין הגשתן של ראיות, שבעל דין אמור וחייב להגישן ב"חבילה אחת" - כך, ולא בתפזורת, זעיר שם זעיר שם. והטעם לדבר? "... כי אחרת ייטלטל הדיון עד אין קץ כהיטלטל ספינה בלב ים ללא הגה, ללא עוגן וללא קברניט, ונמצא צורת הדיון, ואתה מידת הדין, לוקה" (ע"א 507/64 [1], בעמ' 339 מפי השופט זילברג).

תקנה 158(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד- 1984 (להלן – תקסד"א) קובעת את סדר הבאת הטיעונים ומתי תתאפשר הצגת ראיות מפריכות:

"התובע רשאי לפתוח בהרצאת פרשתו ויביא ראיותיו, לרבות ראיות שבכתב, אחריו רשאי הנתבע להרצות את פרשתו ויביא ראיותיו הוא; בית המשפט רשאי, לפי שיקול דעתו, להרשות לתובע להביא ראיות מפריכות;"

לאחר עיון מעמיק בכתב ההגנה ובתצהירים מטעם הנתבע, אמנם לא מצאתי כי מדובר ב"הודאה והדחה", אולם לצורך ייעול הדיון וקידום ההליך - ראיתי לנכון להתיר לתובעת להגיש תצהירים משלימים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ